Använd Apple Music på din iPhone

För några år sedan var Apples iPhone så gott som synonymt med smartphone. Trots att konkurrenter som Android och Samsung utmanar iPhone med sina egna smartphones, är det ännu ett säkert val för många användare. Den har nämligen en snygg och användarvänlig design med snabba hastigheter samt andra funktioner som gör iPhone till ett måste. Bland dessa andra fantastiska funktioner har iPhone en omåttligt populär musiktjänst, Apple Music, med cirka 72 miljoner prenumerationer.

Den höga populariteten för Apple Music är föga förvånande med tanke på att Apples produkter är ideala för att lyssna på musik. Det finns till och med webbutiker som mResell där du hittar begagnade Apple-produkter till bra priser. Läs vidare för att se närmare på Apples häpnadsväckande musiktjänst.

Se närmare på Apple Music

Faktum är att Apple var banbrytande med idén att köpa musik online. Emellertid är fokus på iTunes att sälja och ladda ner enskilda låtar medan du på Apple Music betalar ett fast pris månadsvis. Huvudskillnaden är därmed att du hyr istället för att köpa. Om du någon gång upphör prenumerationen kommer du inte längre ha tillgång till att spela låtarna från Apple Music. Musiken du köper via iTunes är däremot din för alltid.

Apple Music lanserades i juni 2015 och är sedan dess inbyggd i Apples enheter iPad och iPhone. Den är omåttligt populär med över 75 miljoner prenumeranter över hela världen. Den erbjuder sina användare ett obegränsat utbud av musik med över 60 miljoner låtar. Med denna enorma mängd musik kanske du undrar hur du hittar låtar du gillar. Naturligtvis har Apple tänkt på detta och har en inbyggd funktion vid namn ”For You” som genererar rekommendationer baserat på preferenser och lyssnarvanor.

Skaffa en prenumeration

En prenumeration på Apple Music kostar endast 100 kronor per månad och låter dig lyssna på vilken låt som helst. Är du därför ett fan av vissa artister eller album kommer din största chans vara att upptäcka deras nya musik på Apple Music, större chans än på Spotify eller Tidal. Om du är en sann musikentusiast kommer du naturligtvis även vilja ha den bästa ljudkvaliteten. Apple Music har en bättre ljudkvalitet än den som Spotify har, tack vare dess bättre teknik med AAC (Advanced Audio Coding) på 256 kilobyte per sekund.

Ännu en fördel med Apple Music är att låtarna eller albumen du lyssnar på kan strömma till din dator eller valfri enhet. Dock är en rekommendation att skaffa en iPhone eller iPad från mResell för att njuta fullt ut av ditt musiklyssnande. Du kan till och med lyssna på musik om du inte är ansluten till internet. Prenumeranter har nämligen tillgång till att lyssna på låtar som de tidigare gillat för offline-lyssnande. Det här har en stor fördel för dig som ofta är på resande fot eller är en friluftsmänniska då du emellanåt kan vara utan internetuppkoppling. På detta vis behöver du aldrig oroa dig för att kunna njuta av din favoritmusik oavsett var du än är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.