Musiktillbehör till iPhone

Det finns en mängd musiktillbehör till iPhone för dig som gillar ljud. Fördelen med att köpa märkesanpassade tillbehör är att du kan vara säker på att de är testade för att fungera med just iPhone och inte något annat mobilmärke. Sedan är det inte en nackdel att tillbehören passar ihop med iPhones särskilda estetik heller.

Stilrena hörlurar

Airpods är ett iphone tillbehör som förmodligen är ett av de mest populära just nu. Hörlurarna är sladdlösa och sägs vara bekväma att bära under lång tid. Något som kan vara särskilt intressant för dig som är musikentusiast är att det är mycket enkelt att pausa musiken genom att helt enkelt ta ut en av lurarna ur örat. Hörluren känner av när den har kontakt med örat eller ej och på så vis är det enkelt att fortsätta lyssningen när du vill på exakt den punkt där du avslutade. Det är samtidigt enkelt att byta spår genom lätta små knackningar med fingret.

Föredrar du hörlurar med sladd och en lägre prislapp finns det stilrena alternativet Earpods. Det är Apples klassiska vita hörlurar i ny version. Hörlurarna finns både med lightning-kontakt och med vanlig hörlurskontakt och det sägs att ljudet kan låta bättre med den förstnämnda. Att Apple har lanserat hörlurar med lightningkontakt kan naturligtvis vara en följd av att de valde att ta bort hörlursuttaget för ett par år sedan. Bortsett från det faktumet är det ändå spännande vad den nya tekniken har att erbjuda i framtiden.

Portabla högtalare

Om du lever ett aktivt liv och vill kunna lyssna på musik när du vill, kan det vara en god idé att köpa ett par smidiga högtalare att ta med på resorna. Även om de flesta portabla högtalare laddas med micro-USB finns det även varianter med lightningkontakt så att du slipper ha flera olika typer av laddningskablar i omlopp. För finlyssnaren finns det lyxiga högtalare som passar bra på hotellresan, medan en vattentät och tålig variant med upphängningsclip passar bättre på festivalen eller stranden.

Smidig mikrofon

Som musikintresserad eller professionell musiker är det viktigt att ha nära tillgång till en mikrofon. När inspirationen faller på eller när du repar är det essentiellt att kunna spela in ljud med bra kvalitet. Mikrofonen på en iPhone fyller sitt basala syfte, men för att få ett fylligare ljud med stereo behöver du en extern mikrofon. Köp en mikrofon som passar iPhones uttag, gärna en variant med stereoupptagning.