Musik och poddar för dig som älskar sport

Om du är en riktigt stor sportfåne och stolt över din titel lever du i fantastiska tider. Aldrig har det funnits så många sätt att titta på eller delta i allehanda sporter och de inkluderar litteratur, poddar, streamingtjänster och musik. Du kan följa nytt som gammalt när du vill, var du än befinner dig, och det finns massor att välja bland.

För att börja med några riktigt bra och populära sportpoddar kan du lyssna på program om bland annat fotboll, V75, hockey och padel. Du kan ta del av intressanta intervjuer, analyser av matcher och diskussioner om allt som har med olika sporter att göra. Det finns också kul humorpoddar om sport, liksom poddar som görs av berömda personligheter inom sportens värld.

Musik för och om sport

Musik som har med sport att göra kan delas upp i två kategorier: musik om sport och musik för sport. För att börja med den första kategorin finns det en myriad låtar som handlar om eller skrivits för sportevenemang. Några kända exempel är:

  • Eye of The Tiger av Survivor- för alltid koppling till boxning genom filmen Rocky III
  • Waka Waka av Shakira – skrevs för FIFA världscupen 2010
  • Chariots of Fire av Vangelis – om löpare i de Olympiska spelen 1924
  • Crush ’em av Megadeath – egentligen skriven för ishockey men nu populär inom amerikansk brottning

Många stora sporthjältar har också tillägnats låtar som till exempel Hurricane av Bob Dylan som handlar om den orättvist fängslade boxaren Rubin Carter och Magic Johnson av The Red Hot Chili Peppers som är en hyllning till basketlegenden. Låtarna Who’s da Man av gruppen Elias, The Zlatan song av the Lion och Zlatan Ibrahimovic av 3robi alla handlar alla om den svenske fotbollsspelaren och det kommer hela tiden nya alster.

Musik att träna till

Om du själv gillar att träna och att utöva olika sporter finns det också både låtar och poddar som kan bli både inspirerande och motiverande. Du kan till exempel lyssna på diskussioner och tips om löpning eller styrketräning eller träna till rytmer och tongångar som passar din aktivitet. Takten beror helt på vad du gör och till vilken intensitet och det finns musik för alla tillfällen som kan bli stor hjälp. Det finns forskning som visat att den som tränar presterar bättre till musik och viktigast av allt är att du själv gillar låtarna du lyssnar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.