Musik i både glädje och sorg

Musik är något vi har med oss ända från barnsben till ålderdom och som förgyller många stunder. Det kan vara radion i bilen där vi sjunger med till välbekanta hits eller festen där vi själva väljer musik. Oavsett i vilket sammanhang musiken betyder något för dig så tror jag att man kan slå fast att musik har betydelse – för alla.

Föra vidare kunskap

Förr i tiden var det vanligt att man använde musik som ett instrument för att föra vidare kunskap till generation efter generation. Musik berättar även mycket om den tiden t.ex. vismusik eller poplåten skapas. Den pekar ut trender, förhoppningar, glädje, sorg och orättvisor. Många artister väljer att göra en ståndpunkt i en viss fråga med sin musik och på det sättet nå ut till hundratusentals, ja ibland miljontals människor.

I dag är det lättare än någonsin att nå ut med sin musik, både genom sociala medier och mindre skivbolag, exempelvis musikgenren Indiepop / rock / o.s.v. Stilarna kan kombineras i nästintill det oändliga.

Sorgesamma tider

Vi talar sällan om vad vi vill den dagen vi går bort. Vissa har skrivit ner deras sista vilja men för många väcker planeringen av ens egen begravning ett väldigt obehag. Även vid en begravning är musiken en central del, det är visor och ofta låtar som den avlidna höll nära hjärtat. Allt som rör en begravning, även valet av favoritlåten, kan lova begravning hjälpa dig med den dagen du står inför en näras bortgång. De är en liten, familjeägd begravningsbyrå som gör sitt yttersta för er när den sorgesamma dagen inträffar.

Musik och alla stunder i livet

Musik rymmer allt vad det innebär att vara människa och alla stunder i livet. Sedan långt tillbaka i tiden har musiken både varit ett rättesnöre och en källa till glädje. Från dopet till studenten och till 50-årsfesten planeras musiken noggrant och låtarna som spelas skapar minnen för livet, för visst gör vissa låtar en lite extra sentimental eller glad?

För allt musik för vidare

Enligt spotify som är en av de största streamingtjänsterna för musik så toppade bl.a. Håkan Hellström och Veronica Maggio de mest spelade svenska artisterna under åren 2008-2018. Kanske känner du igen dig i listan över mest spelade artister eller så går du din egen musikväg, långt utanför topplistorna? Oavsett vad så är tacksamheten stor för musiken, i små och stora ögonblick, i glädje och i sorg där den kan förena oss eller föra oss närmare oss själva och för allt den för vidare.