Att bli en duktig musiker

Många har någon gång drömt om att bli riktigt duktig på ett instrument. Det är inte bara häftigt att kunna, att spela ett instrument på en relativt hög nivå, är också något man kan tjäna pengar på. Jag tror att de flesta kan ta sig dit, men då måste man bli riktigt duktig och lägga ned väldigt mycket jobb. Här kommer ett antal tips på vad du kan tänka på på vägen, för att utvecklas så fort som möjligt som musiker.

Öva rätt

Hur duktig du blir på ett instrument handlar inte bara om hur många timmar du lägger ned på ditt instrument utan också om hur effektiv du är i din övning. Ett misstag som mänga gör är att de spelar stycken eller låtar som är långt över deras egen förmåga. Detta har flera nackdelar. Bland annat kommer du inte att utvecklas speciellt mycket, eftersom du inte spelar bra, du lär dig inte grunderna. Om man tar piano som ett exempel kommer saker som anslag att bli lidande om du spelar för svåra stycken. För det andra blir det svårt att hålla motivationen uppe när man hela tiden misslyckas.

Det är också viktigt att man tar sig tid att lära grunderna. Att sitta och traggla skalor eller övningar som till exempel stärker fingrarna och händerna är tråkigt, men är en nödvändighet för att man ska kunna bli en duktig musiker.

Så med hjälp av dessa tips hoppas jag att du kan utvecklas snabbt och bli en riktigt duktig musiker.